Hívj minket: +36-70-592-8151
Padlófűtés légtelenítése

Padlófűtés légtelenítése

A padlófűtés légtelenítése az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy a rendszerünk teljes mértékben megfelelően tudjon működni. Amennyiben rendszerünk nem megfelelően fűt érdemes a vizsgálást ezen a ponton megkezdeni. A légtelenítő csavar segítségével a levegő kiereszthető, a fűtés hatásfoka javítható. Sokszor légtelenítés után a kazán nyomása leesik, ebben az esetben a kazán újbóli feltöltése szükséges.

Miért is kell légteleníteni?

A fűtési rendszerek szakaszaiban összegyűlt  levegő, levegőbuborékok csökkentik a hőleadás hatásfokát, korrodálják a rendszer elemeit csökkenti a szivattyúk teljesítményét és nem utolsó sorban zavaró zajt okoznak.

A légtelenítés folyamata

Minden melegvízfűtésű rendszerben két lépcsőben kell elvégezni a légtelenítést: először amikor a rendszer elkészült, megtörtént a sikeres nyomáspróba, a rendszer mosatása, és a rendszer feltöltése a megfelelő minőségű fűtőközeggel.Másodszor akkor kerül sor légtelenítésre, amikor a rendszert felfűtik.

Amennyiben rendelkezünk automata légtelenítővel akkor könnyű dolgunk van hisz ez automatikusan elengedi a rendszerbe lévő levegőt. Ha ez sajnos nem lett kivitelezve egy légtelenítő csavar eltekerésével megoldhatjuk a problémát.

Ha levegő található a fűtési körünkben célszerű a csavart addig nyitva hagyni amig a csavarnál folyamatosan víz nem folyik. Buborékos illetve hírtelen spriccelést tapasztalunk haddjuk tovább nyitva a légtelenítőt.

Rendszerünk felöltésekor is érdemes folyamatosan légteleníteni a rendszerünket.

Automata légtelenítő szelep

A fűtési rendszereknél a levegő eltávolítására szolgál az automatikus légtelenítő szelep. Ennek a kis eszköznek a segítségével külső beavatkozás nélkül lehet légteleníteni a rendszert. Ezeket az eszközöket időnként tisztítani kell, valamint 8-10 évente le kell cserélni, mivel elhasználódnak.